Gostovanja Posavca i Otaševića u Srpskoj: Predstava „Tesla” u Prnjavoru

G.S.
Gostovanja Posavca i Otaševića u Srpskoj: Predstava „Tesla” u Prnjavoru

BANjALUKA - Predstava “Tesla - prilagođavanje anđela”, u izvođenju popularnih glumaca Vladimira Posavca Tušeka i Momčila Otaševića biće izvedena u Centru za kulturu u Prnjavoru sutra (utorak) u dva termina, u 11.30. i 13. 30 časova.

Komad govori o posljednjem satu života velikog naučnika Nikole Tesle.

Radnja prati događaje koji su se odigrali u posljednjim satima života Nikole Tesle. Kroz ovaj pop-art triler ispričana je priča o Nikoli - čovjeku. Nikolinoj duši. O njegovom odnosu sa drugim naučnicima i odnosu prema ženama, novcu, kocki i alkoholu. O Nikoli koji se odrekao svega što je ovozemaljsko i što mu sputava dušu” stoji u najavi ove predstave.

Ovaj izvanredan pozorišni komadu urađen je povodom 80 godina od smrti velikog naučnika, a igra se na redovnom repertoaru beogradskih i zagrebačkih pozorišta.

-Predstavu će imati priliku da vide učenici Gimnazije, srednje Muzičke i Mješovite škole, kao i jedan broj učenika iz Osnovne škole. Namjera nam je da što veći broj školaraca u Prnjavoru uči o životu i radu velikog naučnika i kroz pozorišnu umjetnosti, rekla je Dunja Piljagić, direktor Centra za kulturu u Prnjavoru.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana