Гостовања Посавца и Оташевића у Прњавору: „Тесла” измамио аплаузе школараца

Г.С.
Гостовања Посавца и Оташевића у Прњавору: „Тесла” измамио аплаузе школараца

БАЊАЛУКА - Представа “Тесла - прилагођавање анђела”, са признатим и популарним глумцима Владимиром Посавцем и Момчилом Оташевићем изведена је пред многобројном публиком у Центру за културу у Прњавору у два термина.


Салу Центра за културу испунили су Гимназијалци, ученици Музичке, средње Мјешовите школе као и основци који су дошли организовано да гледају представу.

Овај позоришни комад о посљедњем сату живота великог научника Николе Тесле с пажњом су пратили ученици прњаворских школа заједно са својим професорима, а дуготрајним аплаузима наградили изванредну глумачку игру и потврдили снагу и увјерљивост глумачке ријечи.

- Представу „Тесла прилагођавање анђела” играли смо више од 70 пута у Србији, Хрватској, Републици Српској и региону. Куриозитет је да смо је први пут извели за ученике и да је та организована посјета школа баш у Прњавору. Радује нас што ученици и њихови професори показују интересовање за Теслу. Ми смо се у представи највише бавили његовом душом и реакције су увијек феноменалне, рекао је Владимир Посавец који је и редитељ представе.

Додао је да радња представе прати догађаје који су се одиграли у посљедњим сатима живота Николе Тесле. Кроз овај поп-арт трилер испричана је прича о Николи - човјеку. Николиној души. О његовом односу са другим научницима и односу према женама, новцу, коцки и алкохолу.

-Публика је била дивна. Одличне реакције ђака, драго нам је што одлазе задовољни из позоришта. Захвални смо Центру за културу на организацији и иницијативи оваквог културног догађаја који има душтвени значај, истакао је Момчило Оташевић. 

Директорка Центра за културу Прњавора Дуња Пиљагић наводи да је јако задовољна сарадњом са глумцима као и са прњаворским школама.

-Жељела сам да у сарадњи са школама у Прњавору организујемо гостовање представе „Тесла прилагођавање анђела” која је високо оцијењена од публике, али и стручне критике широм региона. Драго ми је да смо на основу сарадње са директорима школа успјешно реализовали ту идеју. Задовољство ученика, њихових професора, као и глумаца нам је најбоља награда, каже директор Центра за културу Дуња Пиљагић.

Она је навела да је прошле године сала Центра за културу обновљена и да су сада створени бољи услови за позориште и умјетнилке садржаје. У наредном периоду ова културна установа биће и технички боље опремљена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана