Gostovanja Posavca i Otaševića u Prnjavoru: „Tesla” izmamio aplauze školaraca

G.S.
Gostovanja Posavca i Otaševića u Prnjavoru: „Tesla” izmamio aplauze školaraca

BANjALUKA - Predstava “Tesla - prilagođavanje anđela”, sa priznatim i popularnim glumcima Vladimirom Posavcem i Momčilom Otaševićem izvedena je pred mnogobrojnom publikom u Centru za kulturu u Prnjavoru u dva termina.


Salu Centra za kulturu ispunili su Gimnazijalci, učenici Muzičke, srednje Mješovite škole kao i osnovci koji su došli organizovano da gledaju predstavu.

Ovaj pozorišni komad o posljednjem satu života velikog naučnika Nikole Tesle s pažnjom su pratili učenici prnjavorskih škola zajedno sa svojim profesorima, a dugotrajnim aplauzima nagradili izvanrednu glumačku igru i potvrdili snagu i uvjerljivost glumačke riječi.

- Predstavu „Tesla prilagođavanje anđela” igrali smo više od 70 puta u Srbiji, Hrvatskoj, Republici Srpskoj i regionu. Kuriozitet je da smo je prvi put izveli za učenike i da je ta organizovana posjeta škola baš u Prnjavoru. Raduje nas što učenici i njihovi profesori pokazuju interesovanje za Teslu. Mi smo se u predstavi najviše bavili njegovom dušom i reakcije su uvijek fenomenalne, rekao je Vladimir Posavec koji je i reditelj predstave.

Dodao je da radnja predstave prati događaje koji su se odigrali u posljednjim satima života Nikole Tesle. Kroz ovaj pop-art triler ispričana je priča o Nikoli - čovjeku. Nikolinoj duši. O njegovom odnosu sa drugim naučnicima i odnosu prema ženama, novcu, kocki i alkoholu.

-Publika je bila divna. Odlične reakcije đaka, drago nam je što odlaze zadovoljni iz pozorišta. Zahvalni smo Centru za kulturu na organizaciji i inicijativi ovakvog kulturnog događaja koji ima duštveni značaj, istakao je Momčilo Otašević. 

Direktorka Centra za kulturu Prnjavora Dunja Piljagić navodi da je jako zadovoljna saradnjom sa glumcima kao i sa prnjavorskim školama.

-Željela sam da u saradnji sa školama u Prnjavoru organizujemo gostovanje predstave „Tesla prilagođavanje anđela” koja je visoko ocijenjena od publike, ali i stručne kritike širom regiona. Drago mi je da smo na osnovu saradnje sa direktorima škola uspješno realizovali tu ideju. Zadovoljstvo učenika, njihovih profesora, kao i glumaca nam je najbolja nagrada, kaže direktor Centra za kulturu Dunja Piljagić.

Ona je navela da je prošle godine sala Centra za kulturu obnovljena i da su sada stvoreni bolji uslovi za pozorište i umjetnilke sadržaje. U narednom periodu ova kulturna ustanova biće i tehnički bolje opremljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana