“Госпођица Јулија” на фестивалу у Требињу

Р. Ми.
“Госпођица Јулија” на фестивалу у Требињу

Требиње - Четврте такмичарске вечери 62. Фестивала фестивала на сцени Културног центра у Требињу наступио је ансамбл Културног центра Кула са представом “Госпођица Јулија”.

Психолошку драму о љубави, хировима и страстима, потчињавању и манипулацији, из пера класика шведског натурализма Аугуста Стриндберга, режирао је Фуад Табучић.

Остварење аматера из Куле награђено је другим мјестом на овогодишњем, 61. Републичком фестивалу аматерских позоришта Србије.

- Ове године имамо млад ансамбл, сама се подела наметнула, па када ће, ако не сада, играти “Госпођицу Јулију”. Дакле, ове године имамо један ансамбл позоришно искусан, а довољно млад да добро и квалитетно одигра те улоге. Хтели смо да се опет позабавимо класичном драмском литературом. Узели смо светског класика, један, неко би рекао, хладни скандинавски текст, међутим, ту балканску, слободно да кажем и српску страст, ми смо уткали у представу и мислим да је публика уживала у искреним емотивним односима међу тим људима - рекао је извршни продуцент представе Каменко Бертић.

Диплому протагонисте вечери жири публике додијелио је Слободану Ногавици, за улогу слуге Жана.

Пето такмичарско вече предвиђено је за представу из Црне Горе “Драга моја Јелена Сергејевна”, у режији Филипа Меденице, а вечерас је на програму комад из Србије “Случајна смрт једног анархисте”, у режији Игора Павловића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана