“Gospođica Julija” na festivalu u Trebinju

R. Mi.
“Gospođica Julija” na festivalu u Trebinju

Trebinje - Četvrte takmičarske večeri 62. Festivala festivala na sceni Kulturnog centra u Trebinju nastupio je ansambl Kulturnog centra Kula sa predstavom “Gospođica Julija”.

Psihološku dramu o ljubavi, hirovima i strastima, potčinjavanju i manipulaciji, iz pera klasika švedskog naturalizma Augusta Strindberga, režirao je Fuad Tabučić.

Ostvarenje amatera iz Kule nagrađeno je drugim mjestom na ovogodišnjem, 61. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije.

- Ove godine imamo mlad ansambl, sama se podela nametnula, pa kada će, ako ne sada, igrati “Gospođicu Juliju”. Dakle, ove godine imamo jedan ansambl pozorišno iskusan, a dovoljno mlad da dobro i kvalitetno odigra te uloge. Hteli smo da se opet pozabavimo klasičnom dramskom literaturom. Uzeli smo svetskog klasika, jedan, neko bi rekao, hladni skandinavski tekst, međutim, tu balkansku, slobodno da kažem i srpsku strast, mi smo utkali u predstavu i mislim da je publika uživala u iskrenim emotivnim odnosima među tim ljudima - rekao je izvršni producent predstave Kamenko Bertić.

Diplomu protagoniste večeri žiri publike dodijelio je Slobodanu Nogavici, za ulogu sluge Žana.

Peto takmičarsko veče predviđeno je za predstavu iz Crne Gore “Draga moja Jelena Sergejevna”, u režiji Filipa Medenice, a večeras je na programu komad iz Srbije “Slučajna smrt jednog anarhiste”, u režiji Igora Pavlovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana