Гонцић нови директор Народног позоришта у Београду

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БЕОГРАД - Влада Србије на данашњој сједници именовала је Светислава Булета Гонцића на мјесто вршиоца дужности директора Народног позоришта у Београду, а разрјешила досадашњу управницу националног театра редитељку Ивану Вујић.

Ово је епилог вишемјесечног незадовољства дјела запослених у националном тетатру, где су најава штрајка дјела запослених у техничким службама позоришта и недавна смена директорке Опере Народног позоришта кумовали оваквом расплету догађаја.

У међувремену Драгољуб Бајић је именован на место директора Опере Народног позоришта. Светислав Буле Гонцић на место в.д. директора Народног позоришта долази са позиције председника Управног одбора националног театра, а пред њим је захтеван задатак да обезбеди успешно функционисање нашег најважнијег позоришта. Гонцић је у изјави Тањугу напоменуо да је за њега велика част да се нађе на челу Народног позоришта у Београду.

"Министарство културе и информисања ради у интересу свих установа културе у Србији, па тако и у најбољем интерсесу националног тетатра. Предамном је велика одговорност и трудићу се да заједно са својим сарадницима обезбедим функционисање те велике и значајне уметничке куће", казао је Гонцић.

Директорка Опере Народног позоришта у Београду Јасмина Трумбеташ Петровић потврдила је недавно Тањугу да је од управе националног театра добила предлог анекса уговора којим се ослобађа задужења руковођења Опером НП и враћа на место Првакиње опере. Трумбеташ Петровић је тада казала да има рок од 8 дана да се изјасни о анексу уговора и да је предлог управе о разрешењу са места директора Опере НП није изненадио.

"Неке важне проблеме у Опери Народног позоришта покушавала сам да решим са директорком националног театра Иваном Вујић, али она није имала слуха за моје предлоге. Верујем да Вујић није имала разлога да опструира рад Опере, јер смо у доба пандемије успели да осмислимо различите оперске програме са мање протагониста на сцени који су са великим успехом изведени на сцени Народног позоришта", говорила је Трумбеташ Петровић и додала да је једино образложење одлуке управе добила од директорке Вујић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана