Фестивала малих сцена Угљевик: Јелица Брестовац одиграла представу “Тражим мужа”

Срна
Фестивала малих сцена Угљевик: Јелица Брестовац одиграла представу “Тражим мужа”

Угљевик - Јелица Брестовац одиграла је кабаретску монодраму “Тражим мужа”, по тексту Душка Радовића, друге вечери Међународног фестивала малих сцена у Угљевику.

“Ликови које играм на сцени су појачани, да не кажем искарикирани, али све то иде у прилог комедији. Оно што мене фасцинира јесте да, без обзира на то колико су ликови појачани, обавезно се у неком моменту свака жена пронађе у неком лику и исмије се некој својој особини”, рекла је глумица новинарима.

Она је истакла да ову представу чини посебном активно учешће публике и висока доза импровизације која произилази из духовитих одговора на коментаре из публике.

“Све моје монодраме су интерактивне и онда је заправо публика мој партнер. Монодраме се сматрају тешком формом, али су за мене изазов и волим да преузмем потпуну одговорност на сцени. Ја сам и самостални умјетник тако да не волим пуно да зависим од других људи, што значи да су монодраме одличан избор за мене”, додала је Јелица Брестовац.

У Центру за културу “Филип Вишњић” у Угљевику у току је Први међународни фестивал малих сцена који се завршава 3. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана