Festivala malih scena Ugljevik: Jelica Brestovac odigrala predstavu “Tražim muža”

Srna
Festivala malih scena Ugljevik: Jelica Brestovac odigrala predstavu “Tražim muža”

Ugljevik - Jelica Brestovac odigrala je kabaretsku monodramu “Tražim muža”, po tekstu Duška Radovića, druge večeri Međunarodnog festivala malih scena u Ugljeviku.

“Likovi koje igram na sceni su pojačani, da ne kažem iskarikirani, ali sve to ide u prilog komediji. Ono što mene fascinira jeste da, bez obzira na to koliko su likovi pojačani, obavezno se u nekom momentu svaka žena pronađe u nekom liku i ismije se nekoj svojoj osobini”, rekla je glumica novinarima.

Ona je istakla da ovu predstavu čini posebnom aktivno učešće publike i visoka doza improvizacije koja proizilazi iz duhovitih odgovora na komentare iz publike.

“Sve moje monodrame su interaktivne i onda je zapravo publika moj partner. Monodrame se smatraju teškom formom, ali su za mene izazov i volim da preuzmem potpunu odgovornost na sceni. Ja sam i samostalni umjetnik tako da ne volim puno da zavisim od drugih ljudi, što znači da su monodrame odličan izbor za mene”, dodala je Jelica Brestovac.

U Centru za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku u toku je Prvi međunarodni festival malih scena koji se završava 3. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana