Фестивал „Заплет”: Одиграна представа „Апликација Воланд”

Илијана Божић
Фестивал „Заплет”: Одиграна представа „Апликација Воланд”

БАЊАЛУКА-Представа „Апликација Воланд-мултумедијална представа за публику и паметне телефоне” Центра за културу Тиват и Шабачког позоришта изведена је вечерас у такмичарском програму 13. Међународног фестивала глумца „Заплет” у Градском позоришту „Јазавац”.

Представу је режирао Кокан Младеновић, а публика је имала прилику да ужива у једном потпуно другачијем комаду, који је омогућио гледаоци да путем различитих игара и анкета у току трајања представе утичу на саму радњу. Ово је публику насмијало и изненадило. На сцени су играли анђео, ђаво, сујета и човјек а глумили су их Кристина Пајкић, Јелена Илић, Милош Војновић и Александар Јовановић. Публика је одлучила да за глумца вечери прогласи Александра Јовановића који је на веома симпатичан начин дочарао сујету. Много корисних поука и информација публика је могла да сазна на овој представи а највише њих односило се на кориштење друштвених мрежа. Током извођења глумци су на занимљив начин у оквиру представе апеловали на публику да позове хуманитарни број 1414 и тако помогне дјеци која болују од тешких болести.

Глумица Јелена Илић је истакла да је са Коканом Младеновићем  радила и раније, те да је рад с њим жива ватра а посебно ако имате чврст карактер као и он.

-Процес припремања ове представе, с обзиром на пандемију, је био јако дугачак, тако да нам је ово тек четврто извођење. Структура је јако компликована и по први пут радимо један мултимедијални пројекат који укључује публику, тема је горућа и веома важна-рекла је Илићева.

Након округлог стола, у оквиру пратежег програма публика је уживала у разбовору са глумицом Николином Фригановић која је говорила о својим почецима и упутила савјете младим глумцима.

Организатор Организатор у Градском позоришту “Јазавац” и глумац Љубиша Савановић се захвалио Николини Фригановић и истакао задовољство што су присуствовали студенти и казао да се нада да међу њима сједи нека нова Николина.

Представа „Енигматске варијације” Хрватског народног казалишта Вараждин биће изведена сутра у 20 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана