Фестивал студентских позоришта "Кестенбург" отворен у Бањалуци

М. М.
Foto: Александар Чавић

БАЊАЛУКА - Међународни фестивал студентских позоришта „Кестенбург", свечано је отворен вечерас у Бањалучком студентском позоришту концертом „Бродвеј у Бањалуци“.

На концерту су наступиле Ђурђа Вукашиновић, Маја Манојловић, Тијана Јовановић и Милена Васић.

Директор фестивала Александар Пејаковић рекао је да је овогодишњи фестивал само најава за пети јубиларни, који ће бити одржан 2023. године.

- "Кестенбург" је већ постао свјетски бренд и мислим да смо и ми дио тога свега, иако нас сада овдје има педесетак, идући пут ће нас бити много више - навео је Пејаковић.

Фестивал је званично отворио двоструки првак свијета у џуду Немања Мајдов, који се јавио видео-поруком из Русије, а отварању је присуствовала министарка породице, омладине и спорта Соња Давидовић.

- Задовољство ми је што сам вечерас овдје, посебно што сам у друштву ових младих и талентованих људи који ће на фестивалу преставити своја дјела, иза којих стоји труд, рад и велико самоодрицање - истакла је она.

У такмичарском програму „Кестенбурга" биће одигране три студентске представе. Прва представа која ће бити одиграна је  „Сербус Европеикус“ (сутра у 12 часова ) коју ће извести студенти са Академије умјетности Универзитета у Бањалуци. Истог дана у 18 часова биће изведена представа  „У пламену страсти“  у извођењу младих глумаца са Факултета драмских умјетности са Цетиња, те „Грета из Фауста“ (уторак у 20 часова), коју ће извести студенти Факултета драмских уметности из Београда.

Ван конкуренције биће изведена представа „Наша крила“ редитеља Си Јонг Воа и у продукцији Театра „Фокс“ из Јужне Кореје, те двије комичне опере у режији Владана Ђурковића „Тако чине све“ и „Служавка господарица“, а у извођењу студената Факултета музичке уметности из Београда.

На затварању фестивала, у уторак у 20 часова биће одиграна представа „Шећер је ситан, осим кад је коцка“, у продукцији „Театра на брду“ из Београда, а у режији Николе Коље Пејаковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана