Фестивал “Милица” од 16. до 19. априла у Шамцу: “На Дрини ћуприја” за почетак

И. Б.
Фестивал “Милица” од 16. до 19. априла у Шамцу: “На Дрини ћуприја” за почетак

ШАМАЦ - Монодрама “На Дрини ћуприја”, коју изводи првак српског глумишта Тихомир Станић, отвара 3. фестивал “Милица” који се одржава од 16. до 19. априла у Шамцу.


Манифестација је посвећена Милици Бабић Андрић, знаменитој Шамчанки, првој школованој костимографкињи на нашим просторима, те супрузи нобеловца Иве Андрића. На програму, другог фестивалског дана, односно 17. априла у Галерији Стари сат, презентацијом историјата музејске и културне дјелатности представиће се Кућа нобеловца Ива Андрића из Херцег Новог. Посјетиоци изложбе имаће прилику да виде личне предмете Милице Бабић Андрић и Иве Андрића који се чувају у кући нобеловца Иве Андрића у Херцег Новом. Такође, истог дана у Спомен-кући Милице Бабић Андрић, биће отворене и радионице костимографије у којима ће учествовати полазници из Травника и ученици основних и средње школе из Шамца. Радионице ће бити одржане и свих наредних дана током трајања фестивала.

Представа “Дјелидба” у извођењу Камерног театра 55 из Сарајева биће одиграна трећег фестивалског дана у Кино сали Шамац, а четвртог дана, у  Галерији Стари сат, биће отворена изложба радова насталих на радионицама костимографије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана