Festival “Milica” od 16. do 19. aprila u Šamcu: “Na Drini ćuprija” za početak

I. B.
Festival “Milica” od 16. do 19. aprila u Šamcu: “Na Drini ćuprija” za početak

ŠAMAC - Monodrama “Na Drini ćuprija”, koju izvodi prvak srpskog glumišta Tihomir Stanić, otvara 3. festival “Milica” koji se održava od 16. do 19. aprila u Šamcu.


Manifestacija je posvećena Milici Babić Andrić, znamenitoj Šamčanki, prvoj školovanoj kostimografkinji na našim prostorima, te supruzi nobelovca Ive Andrića. Na programu, drugog festivalskog dana, odnosno 17. aprila u Galeriji Stari sat, prezentacijom istorijata muzejske i kulturne djelatnosti predstaviće se Kuća nobelovca Iva Andrića iz Herceg Novog. Posjetioci izložbe imaće priliku da vide lične predmete Milice Babić Andrić i Ive Andrića koji se čuvaju u kući nobelovca Ive Andrića u Herceg Novom. Takođe, istog dana u Spomen-kući Milice Babić Andrić, biće otvorene i radionice kostimografije u kojima će učestvovati polaznici iz Travnika i učenici osnovnih i srednje škole iz Šamca. Radionice će biti održane i svih narednih dana tokom trajanja festivala.

Predstava “Djelidba” u izvođenju Kamernog teatra 55 iz Sarajeva biće odigrana trećeg festivalskog dana u Kino sali Šamac, a četvrtog dana, u  Galeriji Stari sat, biće otvorena izložba radova nastalih na radionicama kostimografije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana