Фестивал малих сцена и монодраме Источно Сарајево: “Писмо непознате жене” и “Недозвани” за почетак такмичења

Agencije
Фестивал малих сцена и монодраме Источно Сарајево: “Писмо непознате жене” и “Недозвани” за почетак такмичења

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Прва монодрама такмичарског дијела Фестивала малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву “Писмо непознате жене”, према тексту Штефана Цвајга, одиграна је у Културном центру Источно Ново Сарајево. Комад је режирао Милан Мађарев, а играла је Светлана Сретеновић. Исте вечери одиграна је представа “Недозвани” НАСТеатра из Горњег Милановца.

У оквиру пратећег програма 24. Фестивала малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву промовисан је роман “Ветрушка у данима неба”, који је освојио књижевну награду Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске “Златна сова” за најбољи необјављени роман у овој години, аутора Горана Лабудовића Шарла.

О књизи су говорили представник Завода за уџбенике и наставна средства РС Дејан Керлета и професорица Филозофског факултета Пале Жељка Пржуљ, а одломке романа читао је наратор Илија Мимић.

Такмичарски програм 24. Фестивала малих сцена и монодраме синоћ је требало да буде настављен монодрамом Исидоре Бјелице “Шта остаје послије заноса” коју изводи Јелица Брестовац. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана