Festival malih scena i monodrame Istočno Sarajevo: “Pismo nepoznate žene” i “Nedozvani” za početak takmičenja

Agencije
Festival malih scena i monodrame Istočno Sarajevo: “Pismo nepoznate žene” i “Nedozvani” za početak takmičenja

ISTOČNO SARAJEVO - Prva monodrama takmičarskog dijela Festivala malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu “Pismo nepoznate žene”, prema tekstu Štefana Cvajga, odigrana je u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo. Komad je režirao Milan Mađarev, a igrala je Svetlana Sretenović. Iste večeri odigrana je predstava “Nedozvani” NASTeatra iz Gornjeg Milanovca.

U okviru pratećeg programa 24. Festivala malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu promovisan je roman “Vetruška u danima neba”, koji je osvojio književnu nagradu Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske “Zlatna sova” za najbolji neobjavljeni roman u ovoj godini, autora Gorana Labudovića Šarla.

O knjizi su govorili predstavnik Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS Dejan Kerleta i profesorica Filozofskog fakulteta Pale Željka Pržulj, a odlomke romana čitao je narator Ilija Mimić.

Takmičarski program 24. Festivala malih scena i monodrame sinoć je trebalo da bude nastavljen monodramom Isidore Bjelice “Šta ostaje poslije zanosa” koju izvodi Jelica Brestovac. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana