Добитник статуете "Јоаким Вујић" редитељ Светозар Рапајић

Срна
Foto: Printscreen/Youtube

БЕОГРАД- Овогодишњи добитник Статуете "Јоаким Вујић", која се у Србији додјељује за изузетан допринос развоју позоришне умјетности, је професор и редитељ Светозар Рапајић.

Одлуку о додјели једног од најзначајнијих признања у области позоришне умјетности у Србији донио је жири, на чијем челу је била редитељка Анђелка Николић.

Прстен са ликом "Јоакима Вујића" за изузетан допринос развоју Књажевско-српског театра и афирмацији његовог угледа у земљи и иностранству додијељен је редитељки Анђелки Николић, јавио је РТС.

У образложењу ове одлуке се наводи да је она режијом представе "Негри или љубов ко сочеловеком својим" на веома оригиналан начин вратила на крагујевачку сцену оца српског театра Јоакима Вујића.

"Негри" су обиљежили протекли период учешћем на бројним фестивалима, наградама и посебно вишеструким тријумфом на Сусретима "Јоаким Вујић".

Годишња награда Театра додијељена је глумцу Чедомиру Штајну из Књажевско-српског театра више, кој је посљедњих неколико сезона остварио више запажених улога у различитим жанровима и ауторско-редитељским приступима.

Годишње награде Театра за изузетну посвећеност послу и постигнуте резултате у протеклој години додјељују се Милораду Максимовићу и Бобану Урошевићу.

Статуета "Јоаким Вујић", Прстен са ликом "Јоакима Вујића" и годишње награде Театра биће свечано уручене 15. фебруара, на Сретење, када крагујевачко позориште обиљежава 186 година од свог оснивања.

Исте вечери биће премијерно изведена представа "Генерали или сродство по оружју" по тексту Борислава Пекића у режији Марка Мисираче.

Осим Николићеве, у жирију су били костимографа и прошлогодишњи лауреат Миланка Берберовић, костимограф Јелена Јањатовић, глумице и Нада Јуришић и Исидора Рајковић, те глумац и директор Књажевско-српског театра Милош Крстовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана