Дјечије позориште РС слави Међународни дан луткарства

И.Б.
Foto: Дјечије позориште Републике Српске

БАЊАЛУКА - Стиховима пјесме “Код Седам Веселих Дјечака” Душка Радовића Дјечије позориште Републике Српске честита Међународни дан луткарства и Свјетски дан поезије, а представом “Ноћ у Мерлиновом замку”, која данас игра у Лакташима, заокружује дан славећи умјетност.

Свјетски дан позоришта за дјецу и младе обиљежен је јуче у позориштима за најмлађу публику широм свијета а тиме је почела Свјетска недјеља извођачких умјетности, која обухвата Дан луткарства који се прославља данас, Дан пантомиме који ће бити обиљежен сутра и Дан позоришта који ће бити прослављен 27. марта.

За Дјечије позориште Републике Српске управо је данашњи дан, Међународни дан луткарства, најважнији датум којим се на свјетској мапи исписује значај умјетности театра за најмлађе.

- Досљедан у промовисању врхунске умјетности и културе неопходне за развој дјеце, национални театар је једнако смјеран и одговоран партнер породици - дјеци и родитељима, али и просвјетним радницима, који одлазак у Позориште досљедно промовишу кроз образовни програм и наставу - саопштили су из ДПРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана