Dječije pozorište RS slavi Međunarodni dan lutkarstva

I.B.
Foto: Dječije pozorište Republike Srpske

BANjALUKA - Stihovima pjesme “Kod Sedam Veselih Dječaka” Duška Radovića Dječije pozorište Republike Srpske čestita Međunarodni dan lutkarstva i Svjetski dan poezije, a predstavom “Noć u Merlinovom zamku”, koja danas igra u Laktašima, zaokružuje dan slaveći umjetnost.

Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade obilježen je juče u pozorištima za najmlađu publiku širom svijeta a time je počela Svjetska nedjelja izvođačkih umjetnosti, koja obuhvata Dan lutkarstva koji se proslavlja danas, Dan pantomime koji će biti obilježen sutra i Dan pozorišta koji će biti proslavljen 27. marta.

Za Dječije pozorište Republike Srpske upravo je današnji dan, Međunarodni dan lutkarstva, najvažniji datum kojim se na svjetskoj mapi ispisuje značaj umjetnosti teatra za najmlađe.

- Dosljedan u promovisanju vrhunske umjetnosti i kulture neophodne za razvoj djece, nacionalni teatar je jednako smjeran i odgovoran partner porodici - djeci i roditeljima, ali i prosvjetnim radnicima, koji odlazak u Pozorište dosljedno promovišu kroz obrazovni program i nastavu - saopštili su iz DPRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana