Дјечије позориште РС: “Црвенкапа” отвара театар под звијездама

Срна
Дјечије позориште РС: “Црвенкапа” отвара театар под звијездама

БАЊАЛУКА - Представом “Црвенкапа”, Дјечије позориште Републике Српске вечерас ће отворити “Мали театар под великим звијездама”.

Извођење представе заказано је за 19.00 часова у дворишту крај службеног улаза.

Дјечије позориште овим наставља свој рад, који је у марту заустављен због пандемије вируса корона, саопштено је из ове институције.

Дјечије позорише је у могућности да, у складу са препорукама надлежних за заштиту од вируса корона, организује распоред сједења за најмлађе и њихове родитеље, тако што ће распоред столичица и столица бити на прописаној удаљености, на улазу ће се моћи дезинфиковати руке, а одрасли треба да носе маске.

На дворишној сцени Дјечијег позоришта сваки дан, изузев понедјељка, играће се представе и биће организоване радионице, а у простору Музеја позоришних лутака биће организоване пројекције цртаних филмова.

У сарадњи са Синплексом “Палас”, дјеца ће имати прилику да гледају висококвалитетне цртане филмове, попут “Петра Пана”, “Авантуре под морем”, “Црвчак Цврле” и друге.

У случају кише представе ће се изводити на сцени Дјечијег позоришта, јер број сједишта у сали у потпуности одговара стандардима потребне удаљености између гледалаца.

Седмични репертоар биће објављиван на “Фејсбук” и “Твитер” страницама Дјечијег позоришта Републике Српске.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана