Dječije pozorište RS: “Crvenkapa” otvara teatar pod zvijezdama

Srna
Dječije pozorište RS: “Crvenkapa” otvara teatar pod zvijezdama

BANjALUKA - Predstavom “Crvenkapa”, Dječije pozorište Republike Srpske večeras će otvoriti “Mali teatar pod velikim zvijezdama”.

Izvođenje predstave zakazano je za 19.00 časova u dvorištu kraj službenog ulaza.

Dječije pozorište ovim nastavlja svoj rad, koji je u martu zaustavljen zbog pandemije virusa korona, saopšteno je iz ove institucije.

Dječije pozoriše je u mogućnosti da, u skladu sa preporukama nadležnih za zaštitu od virusa korona, organizuje raspored sjedenja za najmlađe i njihove roditelje, tako što će raspored stoličica i stolica biti na propisanoj udaljenosti, na ulazu će se moći dezinfikovati ruke, a odrasli treba da nose maske.

Na dvorišnoj sceni Dječijeg pozorišta svaki dan, izuzev ponedjeljka, igraće se predstave i biće organizovane radionice, a u prostoru Muzeja pozorišnih lutaka biće organizovane projekcije crtanih filmova.

U saradnji sa Sinpleksom “Palas”, djeca će imati priliku da gledaju visokokvalitetne crtane filmove, poput “Petra Pana”, “Avanture pod morem”, “Crvčak Cvrle” i druge.

U slučaju kiše predstave će se izvoditi na sceni Dječijeg pozorišta, jer broj sjedišta u sali u potpunosti odgovara standardima potrebne udaljenosti između gledalaca.

Sedmični repertoar biće objavljivan na “Fejsbuk” i “Tviter” stranicama Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana