Дјечије позориште Републике Српске: Премијера представе “Благородна”

Срна
Дјечије позориште Републике Српске: Премијера представе “Благородна”

БАЊАЛУКА - У Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци ће вечерас бити премијерно одиграна представа “Благородна” режисера и аутора текста Александра Илића, коју ће извести члан ансамбла овог позоришта Божана Бијелић.

 “Ријеч је о монодрами, која је велики изазов за глумца, јер је на сцени препуштен сам себи и нема никога ко ће му жчувати леђаж ако посустане”, рекла је Бијелићева.

Бијелићева је изразила задовољство што ће публици бити представљена представа, која је њен мастер рад, а која је настала из потребе да направи ретроспективу свог рада на сцени.

Редитељ представе Александар Илић рекао је да су полазишне тачке представе биле монодрама и митологија, којима је заједнички лик архетипско биће из паганске митологије – мајка која рађа, односно плодност.

Директор Дјечијег позоришта Републике Српске Љиљана Лабовић Маринковић рекла је да представа “Благородна” указује на велики умјетнички потенцијал који Република Српска има међу глумцима.

“Она је и доказ да умјетнике у стварању и радну не могу зауставити ни ванредна ситуација, као што је ова изазвана пандемијом вируса корона”, рекла је Маринковићева.

Премијера представе, која је намијењена за публику старију од 16 година, заказана је у 18.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана