Dječije pozorište Republike Srpske: Premijera predstave “Blagorodna”

Srna
Dječije pozorište Republike Srpske: Premijera predstave “Blagorodna”

BANjALUKA - U Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci će večeras biti premijerno odigrana predstava “Blagorodna” režisera i autora teksta Aleksandra Ilića, koju će izvesti član ansambla ovog pozorišta Božana Bijelić.

 “Riječ je o monodrami, koja je veliki izazov za glumca, jer je na sceni prepušten sam sebi i nema nikoga ko će mu žčuvati leđaž ako posustane”, rekla je Bijelićeva.

Bijelićeva je izrazila zadovoljstvo što će publici biti predstavljena predstava, koja je njen master rad, a koja je nastala iz potrebe da napravi retrospektivu svog rada na sceni.

Reditelj predstave Aleksandar Ilić rekao je da su polazišne tačke predstave bile monodrama i mitologija, kojima je zajednički lik arhetipsko biće iz paganske mitologije – majka koja rađa, odnosno plodnost.

Direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović Marinković rekla je da predstava “Blagorodna” ukazuje na veliki umjetnički potencijal koji Republika Srpska ima među glumcima.

“Ona je i dokaz da umjetnike u stvaranju i radnu ne mogu zaustaviti ni vanredna situacija, kao što je ova izazvana pandemijom virusa korona”, rekla je Marinkovićeva.

Premijera predstave, koja je namijenjena za publiku stariju od 16 godina, zakazana je u 18.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana