Дјечије позориште Републике Српске: "Био једном један лав" данас у Анкари

Илијана Божић
Дјечије позориште Републике Српске: "Био једном један лав" данас у Анкари

АНКАРА - Након снажних утисака са свечаности отварања 19. Међународног фестивала “Мале даме и мала господа” у Анкари, глумци Дјечијег позоришта Републике Српске се припремају да данас у 11 и у 13 часова изведу представу “Био једном један лав”.

Славећи Дан дјетета, који је као велики празник установио Кемал Ататурк, обичај Међународног фестивала “Мале даме и мала господа” у Анкари је да се театри учесници и малишани који ће гледати представе заједно нађу у монументалном маузелеју Мустафе Кемала Ататурка, “Анткабир”.

Овим догађајем се на симболичкој равни одаје поштовање према личности чије реформске идеје савремене турске историје су у државничком наративу обухватале и посебну бригу о културном и духовном развоју дјеце.

Протокол званичног отварања Фестивала је подразумијевао присуство најважнијих политичких личности турске администрације, јер овим Фестивалом Република Турска позиционира културну дипломатију у први план.

Дефиле учесника Фестивала и малишана који славе овај догађај наишао је у главној улици Анкаре на диван пријем од грађана који су аплаудирали и придруживали се колони, која се тако увећавала и све је заиста попримало атрибуте радости и позитивне енергије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана