Честитке Народном позоришту за освојене награде у Брчком

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић честитала је награђенима, руководству и запосленима у Народном позоришту Српске награде које је ова установа културе освојила на 37. Сусретима позоришта/казалишта БиХ у Брчком за представу "Златно доба", аутора и редитеља Жељка Стјепановића.

Тривићева је истакла да је Народно позориште, које је освојило пет награда, још једном потврдило своју изузетну вриједност.

"Народно позориште Републике Српске још једном је исказало изузетну снагу стваралачког тима који је носилац програмских активности националног позоришта, а којем су награде и највише оцјене на домаћим и међународним фестивалским представљањима постале уобичајене", навела је Тривићева.

Она је додала да су сви награђени потврдили посвећеност раду и изнимну стручност, свако у својој области.

"Све појединачне, као и оне награде којима се мјери квалитет представе у цјелини и овога пута су за свако дивљење. Веома је похвално да и у ограничавајућим епидемиолошким околностима успијевате ускладити рад и још постизати завидне резултате", нагласила је Тривићева.

Према оцјени стручног жирија позоришног фестивала у Брчком, награђени су аутор и редитељ представе Жељко Стјепановић, костимограф Јелена Видовић, сценограф Драгана Пурковић Мацан и глумац Горан Јокић, а према оцјени жирија фестивалске публике представа је заслужила и награду за најбољу представу у цјелини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана