Čestitke Narodnom pozorištu za osvojene nagrade u Brčkom

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić čestitala je nagrađenima, rukovodstvu i zaposlenima u Narodnom pozorištu Srpske nagrade koje je ova ustanova kulture osvojila na 37. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom za predstavu "Zlatno doba", autora i reditelja Željka Stjepanovića.

Trivićeva je istakla da je Narodno pozorište, koje je osvojilo pet nagrada, još jednom potvrdilo svoju izuzetnu vrijednost.

"Narodno pozorište Republike Srpske još jednom je iskazalo izuzetnu snagu stvaralačkog tima koji je nosilac programskih aktivnosti nacionalnog pozorišta, a kojem su nagrade i najviše ocjene na domaćim i međunarodnim festivalskim predstavljanjima postale uobičajene", navela je Trivićeva.

Ona je dodala da su svi nagrađeni potvrdili posvećenost radu i iznimnu stručnost, svako u svojoj oblasti.

"Sve pojedinačne, kao i one nagrade kojima se mjeri kvalitet predstave u cjelini i ovoga puta su za svako divljenje. Veoma je pohvalno da i u ograničavajućim epidemiološkim okolnostima uspijevate uskladiti rad i još postizati zavidne rezultate", naglasila je Trivićeva.

Prema ocjeni stručnog žirija pozorišnog festivala u Brčkom, nagrađeni su autor i reditelj predstave Željko Stjepanović, kostimograf Jelena Vidović, scenograf Dragana Purković Macan i glumac Goran Jokić, a prema ocjeni žirija festivalske publike predstava je zaslužila i nagradu za najbolju predstavu u cjelini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana