“Чекаоница за боље сутра” отвара фестивал у Лакташима

М. М.
“Чекаоница за боље сутра” отвара фестивал у Лакташима

Лакташи - Четрнаести интернационални фестивал аматерског театра - Лакташи 2019, биће одржан у ЈУ “Центар за културу и образовање” у Лакташима од четвртка до недјеље.

Свечано отварање фестивала биће уприличено у четвртак у 20 часова, премијером представе “Чекаоница за боље сутра” по мотивима “Чекаонице” Марине Вујчић, у режији Огњена Тодоровића а у изведби драмског студија “Даске” Лакташи.

Поред домаћина, у такмичарском дијелу програма, на фестивалу ће учествовати још шест позоришних група и то из: Пољске, Новог Сада (Србија), Горњег Милановца (Србија), Београда (Србија), Бољеваца (Србија) и Загреба (Хрватска). У пратећем дијелу програма наступиће гости из Угљевика (РС/БиХ) и премијерно мала група Драмског студија “Даске” са представом “Екскурзија”.

Фестивал је такмичарског карактера и сваке фестивалске вечери, након одиграних представа, биће одржан округли сто који ће водити глумац Милан Димић.  

Селектор овогодишњег фестивала је професор на Академији умјетности у Бањалуци, Лука Кецман, а стручни жири чине глумица Раденка Шева и Ђурђа Вукашиновић, те драматург Синиша Тешановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана