“Čekaonica za bolje sutra” otvara festival u Laktašima

M. M.
“Čekaonica za bolje sutra” otvara festival u Laktašima

Laktaši - Četrnaesti internacionalni festival amaterskog teatra - Laktaši 2019, biće održan u JU “Centar za kulturu i obrazovanje” u Laktašima od četvrtka do nedjelje.

Svečano otvaranje festivala biće upriličeno u četvrtak u 20 časova, premijerom predstave “Čekaonica za bolje sutra” po motivima “Čekaonice” Marine Vujčić, u režiji Ognjena Todorovića a u izvedbi dramskog studija “Daske” Laktaši.

Pored domaćina, u takmičarskom dijelu programa, na festivalu će učestvovati još šest pozorišnih grupa i to iz: Poljske, Novog Sada (Srbija), Gornjeg Milanovca (Srbija), Beograda (Srbija), Boljevaca (Srbija) i Zagreba (Hrvatska). U pratećem dijelu programa nastupiće gosti iz Ugljevika (RS/BiH) i premijerno mala grupa Dramskog studija “Daske” sa predstavom “Ekskurzija”.

Festival je takmičarskog karaktera i svake festivalske večeri, nakon odigranih predstava, biće održan okrugli sto koji će voditi glumac Milan Dimić.  

Selektor ovogodišnjeg festivala je profesor na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, Luka Kecman, a stručni žiri čine glumica Radenka Ševa i Đurđa Vukašinović, te dramaturg Siniša Tešanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana