Бесплатне представе театра "Мадленијанум" на јутјубу

Срна
Бесплатне представе театра "Мадленијанум" на јутјубу

БЕОГРАД - Београдски Театар "Мадленијанум" саопштио је да ће рад своје опере и театра, нагло прекинут због епидемије вируса корона и увођења ванредног стања, наставити онлајн емитовањем својих најпопуларнијих продукција.

Под називом "Виртуелно путовање Мадленијанума", представе из богате историје позоришта биће емитоване путем "Јутјуб" канала Театра "Мадленијанум" сриједом, петком и недјељом у термину од 19.30 часова, док ће представе из Програма за младе ићи у термину од 18.00 часова.

Свако премијерно извођење имаће и два репризна извођења. Част да отвори ову малу онлајн сезону припала најизвођенијој опера у "Мадленијануму", комичној опери "Сињор Брускино" Ђоакина Росинија, у режији Јитке Стокалске и под диригентском палицом маестра Александра Спасића, која је премијерно изведена 2000. године.

У петак ће бити емитован балет "Празник љубави" по роману Теодоре Сујић "Капсела бурса пасторис" премијерно изведен 2011. године, а у недјељу драмска представа "Тесла", са Драганом Мићановићем у насловној улози, по тексту Милоша Црњанског и у адаптацији и режији Никите Миливојевића, премијерно изведена 2005. године.

Приказивање ових представа није комерцијалног карактера и једини циљ је пружање подршке грађанима у условима ванредне ситуације и мјера које се предузимају под слоганом "Остани код куће", истакли су из "Мадленијанума".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана