Besplatne predstave teatra "Madlenijanum" na jutjubu

Srna
Besplatne predstave teatra "Madlenijanum" na jutjubu

BEOGRAD - Beogradski Teatar "Madlenijanum" saopštio je da će rad svoje opere i teatra, naglo prekinut zbog epidemije virusa korona i uvođenja vanrednog stanja, nastaviti onlajn emitovanjem svojih najpopularnijih produkcija.

Pod nazivom "Virtuelno putovanje Madlenijanuma", predstave iz bogate istorije pozorišta biće emitovane putem "Jutjub" kanala Teatra "Madlenijanum" srijedom, petkom i nedjeljom u terminu od 19.30 časova, dok će predstave iz Programa za mlade ići u terminu od 18.00 časova.

Svako premijerno izvođenje imaće i dva reprizna izvođenja. Čast da otvori ovu malu onlajn sezonu pripala najizvođenijoj opera u "Madlenijanumu", komičnoj operi "Sinjor Bruskino" Đoakina Rosinija, u režiji Jitke Stokalske i pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Spasića, koja je premijerno izvedena 2000. godine.

U petak će biti emitovan balet "Praznik ljubavi" po romanu Teodore Sujić "Kapsela bursa pastoris" premijerno izveden 2011. godine, a u nedjelju dramska predstava "Tesla", sa Draganom Mićanovićem u naslovnoj ulozi, po tekstu Miloša Crnjanskog i u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića, premijerno izvedena 2005. godine.

Prikazivanje ovih predstava nije komercijalnog karaktera i jedini cilj je pružanje podrške građanima u uslovima vanredne situacije i mjera koje se preduzimaju pod sloganom "Ostani kod kuće", istakli su iz "Madlenijanuma".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana