Бард српског глумишта плакао је због укидања ове представе

ГС
Бард српског глумишта плакао је због укидања ове представе

Бард српског глумишта Предраг Ејдус одиграо је више од 200 позоришних и 50 филмских улога.

У његовом случају синтагма “глумцима је позориште друга кућа” добила је пуни смисао. Месечно је имао између 25 и 30 извођења, па је често у шали говорио како му треба лични организатор који би га подсећао на коју сцену треба да изађе тог дана.

Пре 18 година позоришна представа “У посети код господина Грина” имала је премијеру у Атељеу 212. Последњи пут пред публиком уживо је изведена 5. октобра 2002. године, а упрво због ње је и плакао.


У суботу 9. маја 2020. у 20 часова погледајте онлајн представу “У посети код господина Грина” на страници Атељеа 212 на Фејсбуку.

О Ејдусовој љубави према његовом позиву много говори и његова изјава за часопис Глорија: ''Било је дана и месеци кад сам више времена проводио у позоришту него код куће с породицом. Био сам уверен да сам мртав ако не играм. Мислио сам да је то нормално, ишао сам из улоге у улогу, све док се мој организам није побунио. То сам схватио тек онда кад сам завршио у болници. Пре тога сам био убеђен да могу све.''

Године 2018. нас је напустио првак Драме Народног позоришта у Београду и некадашњи управник те установе Предраг Ејдус, у 72. години.

(Б92)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана