Bard srpskog glumišta plakao je zbog ukidanja ove predstave

GS
Bard srpskog glumišta plakao je zbog ukidanja ove predstave

Bard srpskog glumišta Predrag Ejdus odigrao je više od 200 pozorišnih i 50 filmskih uloga.

U njegovom slučaju sintagma “glumcima je pozorište druga kuća” dobila je puni smisao. Mesečno je imao između 25 i 30 izvođenja, pa je često u šali govorio kako mu treba lični organizator koji bi ga podsećao na koju scenu treba da izađe tog dana.

Pre 18 godina pozorišna predstava “U poseti kod gospodina Grina” imala je premijeru u Ateljeu 212. Poslednji put pred publikom uživo je izvedena 5. oktobra 2002. godine, a uprvo zbog nje je i plakao.


U subotu 9. maja 2020. u 20 časova pogledajte onlajn predstavu “U poseti kod gospodina Grina” na stranici Ateljea 212 na Fejsbuku.

O Ejdusovoj ljubavi prema njegovom pozivu mnogo govori i njegova izjava za časopis Glorija: ''Bilo je dana i meseci kad sam više vremena provodio u pozorištu nego kod kuće s porodicom. Bio sam uveren da sam mrtav ako ne igram. Mislio sam da je to normalno, išao sam iz uloge u ulogu, sve dok se moj organizam nije pobunio. To sam shvatio tek onda kad sam završio u bolnici. Pre toga sam bio ubeđen da mogu sve.''

Godine 2018. nas je napustio prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu i nekadašnji upravnik te ustanove Predrag Ejdus, u 72. godini.

(B92)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana