Бањалучки кабаре у Камерном театру 55

Б. П.
Бањалучки кабаре у Камерном театру 55

БАЊАЛУКА - Након успјешног гостовања у Београду и Скопљу наставља се регионална турнеја уникатног бањалучког кабареа “Нека остане међу нама” наступом у Камерном театру 55 у Сарајеву недјељу, са почетком у 19 часова.

- Вјероватно сте некада имали искрен разговор са неком особом послије кога сте схватили да сте сада много повезанији и интимнији. Са друге стране вам је донекле и жао што тај разговор није забиљежен како би остао и међу генерацијама које долазе. Управо тај моменат ће се десити на самој сцени у коме се једносмјерна друштвено ангажована кабаретска драма, говорена кроз искрене стихове пјесника Небојше Курузовића и музику, претвара у дуодраму у тренутку извођења некога од гостију из публике - стоји у најави овог кабареа.

Умјетник пружа прилику да се било ко из публике слободно јави и са њи­м искрено поприча о темама које се крију у три шешира и то “Слобода и солидарност”, “Помирење и изазови дигиталног свијета” и “Љубав ће спасити свијет”. Зависно од теме коју изаберу на крају разговора моћи ће да из шешира који носе ове називе извуче име пјесме која ће за њега у том тренутку бити изведена уз пратњу најбољег бањалучког џез бенда “Комбајн квартет”. Регионална турнеја се реализује у оквиру пројекта “Арт Фор Публиц Спеацх” Европског фонда за Балкан.

Кабаре је настао као копродукција Центра за креативни рад “Добри медо” и Градског позоришта “Јазавац”. Кабаре је дио шире платформе “Џез поези кабареа”, која има циљ да спајањем поезије са другим умјетностима врати стихове на усне човјечанства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана