Banjalučki kabare u Kamernom teatru 55

B. P.
Banjalučki kabare u Kamernom teatru 55

BANjALUKA - Nakon uspješnog gostovanja u Beogradu i Skoplju nastavlja se regionalna turneja unikatnog banjalučkog kabarea “Neka ostane među nama” nastupom u Kamernom teatru 55 u Sarajevu nedjelju, sa početkom u 19 časova.

- Vjerovatno ste nekada imali iskren razgovor sa nekom osobom poslije koga ste shvatili da ste sada mnogo povezaniji i intimniji. Sa druge strane vam je donekle i žao što taj razgovor nije zabilježen kako bi ostao i među generacijama koje dolaze. Upravo taj momenat će se desiti na samoj sceni u kome se jednosmjerna društveno angažovana kabaretska drama, govorena kroz iskrene stihove pjesnika Nebojše Kuruzovića i muziku, pretvara u duodramu u trenutku izvođenja nekoga od gostiju iz publike - stoji u najavi ovog kabarea.

Umjetnik pruža priliku da se bilo ko iz publike slobodno javi i sa nji­m iskreno popriča o temama koje se kriju u tri šešira i to “Sloboda i solidarnost”, “Pomirenje i izazovi digitalnog svijeta” i “Ljubav će spasiti svijet”. Zavisno od teme koju izaberu na kraju razgovora moći će da iz šešira koji nose ove nazive izvuče ime pjesme koja će za njega u tom trenutku biti izvedena uz pratnju najboljeg banjalučkog džez benda “Kombajn kvartet”. Regionalna turneja se realizuje u okviru projekta “Art For Public Speach” Evropskog fonda za Balkan.

Kabare je nastao kao koprodukcija Centra za kreativni rad “Dobri medo” i Gradskog pozorišta “Jazavac”. Kabare je dio šire platforme “Džez poezi kabarea”, koja ima cilj da spajanjem poezije sa drugim umjetnostima vrati stihove na usne čovječanstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana