"Бајка о псићу" Дјечијег позоришта РС сутра у Лакташима

M.M.
"Бајка о псићу" Дјечијег позоришта РС сутра у Лакташима
Foto: ГС | "Бајка о псићу" Дјечијег позоришта РС сутра у Лакташима

БАЊАЛУКА - Представа "Бајка о псићу" Дјечијег позоришта Републике Српске сутра ће бити одиграна у Центру за културу и образовање у Лакташима.

- Како је  четвртак од прошле године усаглашен да се баш овим даном у Центру за културу и образовање у Лакташима играју представе Дјечијег позоришта,  овај пут играмо "Бајку о псићу", у режији Живомира Јоковића - саопштено је из Дјечијег позоришта РС.

Извођење представе почиње у 18 часова, а у представи играју Ђурђа Вукашиновић, Зорана Шуман и Ђорђе Јанковић.

- Прича о малом тужном псићу Тобију, који је несрећан зато што га остали пси исмевају и ругају му се због његовог танког тела, кривих ногу, великих ушију. Тако сав утучен долази до сликара, који слика и животиње и пожали му се на своју несрећу. Сликар то брзо схвати и смисли како да му помогне. Он предложи Тобију да пође у зоолошки врт и посаветује се са животињама како би требало да изгледа да га други не би више исмевали - наведено је у опису ове Јоковићеве представе.

- Наравно, сликар је главни организатор тог зоолошког врта и он уз помоћ својих слика одиграва сва догађања и контакте са свим животињама. На крају, Тоби ипак жели да остане и даље какав јесте, јер ако би био, као што су га саветовали, сам признаје да би "личио на чудовиште". Најзад, сликар и Тоби долазе до заједничког закључка да свако треба да буде баш онакав, какав заиста јесте – стоји даље у опису.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана