"Bajka o psiću" Dječijeg pozorišta RS sutra u Laktašima

M.M.
"Bajka o psiću" Dječijeg pozorišta RS sutra u Laktašima
Foto: GS | "Bajka o psiću" Dječijeg pozorišta RS sutra u Laktašima

BANjALUKA - Predstava "Bajka o psiću" Dječijeg pozorišta Republike Srpske sutra će biti odigrana u Centru za kulturu i obrazovanje u Laktašima.

- Kako je  četvrtak od prošle godine usaglašen da se baš ovim danom u Centru za kulturu i obrazovanje u Laktašima igraju predstave Dječijeg pozorišta,  ovaj put igramo "Bajku o psiću", u režiji Živomira Jokovića - saopšteno je iz Dječijeg pozorišta RS.

Izvođenje predstave počinje u 18 časova, a u predstavi igraju Đurđa Vukašinović, Zorana Šuman i Đorđe Janković.

- Priča o malom tužnom psiću Tobiju, koji je nesrećan zato što ga ostali psi ismevaju i rugaju mu se zbog njegovog tankog tela, krivih nogu, velikih ušiju. Tako sav utučen dolazi do slikara, koji slika i životinje i požali mu se na svoju nesreću. Slikar to brzo shvati i smisli kako da mu pomogne. On predloži Tobiju da pođe u zoološki vrt i posavetuje se sa životinjama kako bi trebalo da izgleda da ga drugi ne bi više ismevali - navedeno je u opisu ove Jokovićeve predstave.

- Naravno, slikar je glavni organizator tog zoološkog vrta i on uz pomoć svojih slika odigrava sva događanja i kontakte sa svim životinjama. Na kraju, Tobi ipak želi da ostane i dalje kakav jeste, jer ako bi bio, kao što su ga savetovali, sam priznaje da bi "ličio na čudovište". Najzad, slikar i Tobi dolaze do zajedničkog zaključka da svako treba da bude baš onakav, kakav zaista jeste – stoji dalje u opisu.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana