Атеље 212 обиљежио 66. рођендан

Срна
Атеље 212 обиљежио 66. рођендан

БЕОГРАД - Београдско позориште Атеље 212 обиљежило је данас 66. рођендан отварањем изложбе студената сценског костима и сценског дизајна под називом “Ово је сценирано”.

Нова поставка, која ће трајати до 2. децембра, реализована је у оквиру недавно потписаног споразума између театра и Факултета примењених уметности у Београду.

Изложбу је у фоајеу позоришта отворила првакиња Атељеа 212, глумица и редитељка Горица Поповић, која је истакла да је позориште вјечно и да му нико ништа не може, ни ратови, ни природне катастрофе, нити разноразни вируси.

“Такве околности могу само да га тек привремено зауставе, помало скрајну, али се позориште увек враћа са осмехом. Позориште не може без младих, нових идеја и нове енергије, и на срећу у Атељеу 212 смо освежили наш глумачки ансамбл са неколико дивних младих људи који носе репертоар”, истакла је Поповићева.

Она је додала да се и млади студенти сценографије и костимографије са ФПУ спремају да професионално закораче у позориште.

Поповићева је рекла да Атеље 212 са поносом слави 66 година и да ће тек живјети даље са новим изазовима.

Позориште Атеље 212 почело је са радом 12. новембра 1956. године, премијерним концертним извођењем Гетеовог “Фауста” у режији Мире Траиловић, у коме су играли Марија Црнобори, Мата Милошевић, Виктор Старчић и Љубиша Јовановић, у малој сали старе зграде “Борбе” у којој је било свега 212 столица у гледалишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана