Atelje 212 obilježio 66. rođendan

Srna
Atelje 212 obilježio 66. rođendan

BEOGRAD - Beogradsko pozorište Atelje 212 obilježilo je danas 66. rođendan otvaranjem izložbe studenata scenskog kostima i scenskog dizajna pod nazivom “Ovo je scenirano”.

Nova postavka, koja će trajati do 2. decembra, realizovana je u okviru nedavno potpisanog sporazuma između teatra i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Izložbu je u foajeu pozorišta otvorila prvakinja Ateljea 212, glumica i rediteljka Gorica Popović, koja je istakla da je pozorište vječno i da mu niko ništa ne može, ni ratovi, ni prirodne katastrofe, niti raznorazni virusi.

“Takve okolnosti mogu samo da ga tek privremeno zaustave, pomalo skrajnu, ali se pozorište uvek vraća sa osmehom. Pozorište ne može bez mladih, novih ideja i nove energije, i na sreću u Ateljeu 212 smo osvežili naš glumački ansambl sa nekoliko divnih mladih ljudi koji nose repertoar”, istakla je Popovićeva.

Ona je dodala da se i mladi studenti scenografije i kostimografije sa FPU spremaju da profesionalno zakorače u pozorište.

Popovićeva je rekla da Atelje 212 sa ponosom slavi 66 godina i da će tek živjeti dalje sa novim izazovima.

Pozorište Atelje 212 počelo je sa radom 12. novembra 1956. godine, premijernim koncertnim izvođenjem Geteovog “Fausta” u režiji Mire Trailović, u kome su igrali Marija Crnobori, Mata Milošević, Viktor Starčić i Ljubiša Jovanović, u maloj sali stare zgrade “Borbe” u kojoj je bilo svega 212 stolica u gledalištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana