"Живјети слободно" у Бањалуци: Музика уз поруке о вриједности антифашизма

ГС
Foto: В. Шевчук

БАЊАЛУКА – Састави "Зостер", "Сопот", ТБИ и др Неле Карајлић протеклог викенда наступили су на тврђави Кастел у Бањалуци, у оквиру програма "Живјети слободно", чиме је обиљежен Међународни дан побједе над фашизмом.

На овом догађају, који је одржан након двије године паузе, извођачи су својим наступима, пјесмама и добром енергијом послали снажну поруку публици.

- Бендови и извођачи који су у суботу наступили на догађају "Живјети слободно", који указује на значај обиљежавања Међународног дана побједе над фашизмом, послали су снажну поруку публици и скренули им пажњу о вриједностима антифашизма у данашње вријеме. Осим одличне атмосфере, ови извођачи показали су још једанпут да су радо виђени гости у Бањалуци – саопштено је из УГ "Слобода", које је организовало догађај.

Свирку је својим наступом започео бањалучки бенд "Сопот" који је загријао публику пред излазак великих регионалних звијезда.

- Након њих на бину је изашао мостарски бенд "Зостер", а љубитељи реге звука су се опустили уз ритмове овог популарног бенда који се пожелио свирки, концерата и публике, поготово бањалучке са којом, како кажу, имају посебну везу – наводе организатори.

Мостарци су раздрмали публику пред излазак познатих сплићана, групе ТБФ чија су очекивања била да публика дође добро расположена и жељна њиховог наступа. Управо тако је и било, а уз најпопуларније пјесме овог бенда позитивне енергије и добре музике на Кастелу није мањкало.

На бину је нешто мало након поноћи изашао др Неле Карајлић који је, очекивано, направио одличну атмосферу, пјевајући са публиком углас добро познате пјесме, а с обзиром да је прошло двадесет пет година од албума "Ја нисам одавле" тежиште је било управо на пјесмама са истог. Наравно Неле није заобишао ни стандардни репертоар његове омиљене рок атракције "Забрањено пушење".

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана