"Živjeti slobodno" u Banjaluci: Muzika uz poruke o vrijednosti antifašizma

GS
Foto: V. Ševčuk

BANjALUKA – Sastavi "Zoster", "Sopot", TBI i dr Nele Karajlić proteklog vikenda nastupili su na tvrđavi Kastel u Banjaluci, u okviru programa "Živjeti slobodno", čime je obilježen Međunarodni dan pobjede nad fašizmom.

Na ovom događaju, koji je održan nakon dvije godine pauze, izvođači su svojim nastupima, pjesmama i dobrom energijom poslali snažnu poruku publici.

- Bendovi i izvođači koji su u subotu nastupili na događaju "Živjeti slobodno", koji ukazuje na značaj obilježavanja Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, poslali su snažnu poruku publici i skrenuli im pažnju o vrijednostima antifašizma u današnje vrijeme. Osim odlične atmosfere, ovi izvođači pokazali su još jedanput da su rado viđeni gosti u Banjaluci – saopšteno je iz UG "Sloboda", koje je organizovalo događaj.

Svirku je svojim nastupom započeo banjalučki bend "Sopot" koji je zagrijao publiku pred izlazak velikih regionalnih zvijezda.

- Nakon njih na binu je izašao mostarski bend "Zoster", a ljubitelji rege zvuka su se opustili uz ritmove ovog popularnog benda koji se poželio svirki, koncerata i publike, pogotovo banjalučke sa kojom, kako kažu, imaju posebnu vezu – navode organizatori.

Mostarci su razdrmali publiku pred izlazak poznatih splićana, grupe TBF čija su očekivanja bila da publika dođe dobro raspoložena i željna njihovog nastupa. Upravo tako je i bilo, a uz najpopularnije pjesme ovog benda pozitivne energije i dobre muzike na Kastelu nije manjkalo.

Na binu je nešto malo nakon ponoći izašao dr Nele Karajlić koji je, očekivano, napravio odličnu atmosferu, pjevajući sa publikom uglas dobro poznate pjesme, a s obzirom da je prošlo dvadeset pet godina od albuma "Ja nisam odavle" težište je bilo upravo na pjesmama sa istog. Naravno Nele nije zaobišao ni standardni repertoar njegove omiljene rok atrakcije "Zabranjeno pušenje".

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana