Жељко Јоксимовић отворио финале "Песме за Евровизију"

Танјуг
Жељко Јоксимовић отворио финале "Песме за Евровизију"

БЕОГРАД - Финале "Песме за Евровизију" почело је вечерас у студију у Кошутњаку у Београду гдје се, у директном преносу Радио-телевизије Србије, 16 извођача такмичи за мјесто представника Србије у мају на "Еуросонгу" у Малмеу.

Част да отвори такмичење припало је поп пјевачу Жељку Јоксимовићу који је извео пјесму "Лане моје", са којом је прије 20 година заузео друго мјесто на "Песми Евровизије" у Истамбулу.

Од такмичара прва је наступила Иви Лоренс са пјесмом "Дом", а о побједнику ће одлучивати СМС гласови гледалаца и стручни жири.

Наступају  и Џорџи са пјесмом "Луна парк", Бресквица са "Гнездом орловим", Теја Дора са "Рамондом", Христина са  "Бедемом", Марко Мандић са "Дном", М.ира са "Перцепцијом" и Немања Радошевић са "Јутрима без тебе".

Милан Бујаковић пјева пјесму "Моје - твоје", Кени није мртав "Дијаманти", Зорја "Лик у огледалу", Зејна "Најбоља", Констракта "Ново, боље", Бојана и Давид "Но Но Но", Лена Ковачевић "Зови ме Лена" и Душан Куртић "Због тебе живим".

Прије почетка програма, новинарима у бекстејџу Ковачевић је рекла да је "Песма за Евровизију" за извођаче "фантастична шанса" да певају и да се слави музика.

-Не размишљам о овој вечери као такмичењу, него да уживамо и да оно што Србија мисли да је најбоље за Србију треба да оде (у Малме) - навела је Ковачевић.

Џорџи је рекао да једва чека да изађе на позорницу, док је М.ира рекла пред наступ да је осјећај феноменалан и да нема трему.

-Мислим да је моја песма јако квалитетна и добра, али никад се не знам. Јако ми је драго да сам део ове вечери - рекла је М.ира.

Финале воде, као и претходна два полуфинала, Славен Дошло и Драгана Косјерина, а у "зеленој соби" су међу такмичарима Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

РТС свој дио прихода од смс порука током сва три дана фестивала донирати Удружењу "Звончица" за помоћ дјеци оболелој од малигних и ријетких болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана