Željko Joksimović otvorio finale "Pesme za Evroviziju"

Tanjug
Željko Joksimović otvorio finale "Pesme za Evroviziju"

BEOGRAD - Finale "Pesme za Evroviziju" počelo je večeras u studiju u Košutnjaku u Beogradu gdje se, u direktnom prenosu Radio-televizije Srbije, 16 izvođača takmiči za mjesto predstavnika Srbije u maju na "Eurosongu" u Malmeu.

Čast da otvori takmičenje pripalo je pop pjevaču Željku Joksimoviću koji je izveo pjesmu "Lane moje", sa kojom je prije 20 godina zauzeo drugo mjesto na "Pesmi Evrovizije" u Istambulu.

Od takmičara prva je nastupila Ivi Lorens sa pjesmom "Dom", a o pobjedniku će odlučivati SMS glasovi gledalaca i stručni žiri.

Nastupaju  i Džordži sa pjesmom "Luna park", Breskvica sa "Gnezdom orlovim", Teja Dora sa "Ramondom", Hristina sa  "Bedemom", Marko Mandić sa "Dnom", M.ira sa "Percepcijom" i Nemanja Radošević sa "Jutrima bez tebe".

Milan Bujaković pjeva pjesmu "Moje - tvoje", Keni nije mrtav "Dijamanti", Zorja "Lik u ogledalu", Zejna "Najbolja", Konstrakta "Novo, bolje", Bojana i David "No No No", Lena Kovačević "Zovi me Lena" i Dušan Kurtić "Zbog tebe živim".

Prije početka programa, novinarima u bekstejdžu Kovačević je rekla da je "Pesma za Evroviziju" za izvođače "fantastična šansa" da pevaju i da se slavi muzika.

-Ne razmišljam o ovoj večeri kao takmičenju, nego da uživamo i da ono što Srbija misli da je najbolje za Srbiju treba da ode (u Malme) - navela je Kovačević.

Džordži je rekao da jedva čeka da izađe na pozornicu, dok je M.ira rekla pred nastup da je osjećaj fenomenalan i da nema tremu.

-Mislim da je moja pesma jako kvalitetna i dobra, ali nikad se ne znam. Jako mi je drago da sam deo ove večeri - rekla je M.ira.

Finale vode, kao i prethodna dva polufinala, Slaven Došlo i Dragana Kosjerina, a u "zelenoj sobi" su među takmičarima Kristina Radenković i Stefan Popović.

RTS svoj dio prihoda od sms poruka tokom sva tri dana festivala donirati Udruženju "Zvončica" za pomoć djeci oboleloj od malignih i rijetkih bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana