Због усташких идеја остали без уговора : Трам 11 на удару јавности

Бранислав Предојевић
Због усташких идеја остали без уговора : Трам 11 на удару јавности

ЗАГРЕБ-Хрватска дискографска кућа Менарт раскинула је уговор са загребачким хип-хоп дуо Трам 11, због њиховог промовисања расне, националне и вјерске мржње, те величања усташких идеја на албуму "Један и један".

Контровезно издање објављено прије дестак дана, током викенда повучено је са веб-шопа Менарта, након што је с овог портала, а потом и осталих бројних хрватских медија, указано на проблематичност текстова на њему, посебице у пјесми “ПШК”. Генерал Ву је недавно гостовао у вeb-блогу “Инкубатор” гдје је поновио своје ставове, а потом је са Таргетом отишао на вечеру са екстремним хрватским десничарем Велимиром Бујанцем, који води контроверзну емисију “Бујица” и једнако контроверзним бившим министром Златком Хасанбеговићем, те слику с тог окупљања објавили путем друштвених мрежа, што је додатно изазвало мноштво негативних реакција у јавности.

-Свјесни смо и жао нам је што је објава споменутог албума увриједила дио публике. То нам никако није била намјера и радимо све како бисмо исправили овај ненамјеран пропуст. "Менарт",  никада није подупирао никакав облик мржње већ слободу говора и различитости-саопштено је од стране овог издавача.

Нови албум састав је објавио након 22 године и након повратничких наступа био је прилично очекиван, особито код оног дијела  публике која их је у великој мјери сматра блиском идејама навијачких скупина попут Bad Blue Boysa. На мети су националне мањине попут Срба  Рома, лијеве организације и медији, геј популација, жене и остали који у нашем друштву представљају мањине у својој категорији. Албум “Један и Један", повлачи се из продаје, а ускоро ће бити скинут са стриминг сервиса због говора мржње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана