Zbog ustaških ideja ostali bez ugovora : Tram 11 na udaru javnosti

Branislav Predojević
Zbog ustaških ideja ostali bez ugovora : Tram 11 na udaru javnosti

ZAGREB-Hrvatska diskografska kuća Menart raskinula je ugovor sa zagrebačkim hip-hop duo Tram 11, zbog njihovog promovisanja rasne, nacionalne i vjerske mržnje, te veličanja ustaških ideja na albumu "Jedan i jedan".

Kontrovezno izdanje objavljeno prije destak dana, tokom vikenda povučeno je sa veb-šopa Menarta, nakon što je s ovog portala, a potom i ostalih brojnih hrvatskih medija, ukazano na problematičnost tekstova na njemu, posebice u pjesmi “PŠK”. General Vu je nedavno gostovao u veb-blogu “Inkubator” gdje je ponovio svoje stavove, a potom je sa Targetom otišao na večeru sa ekstremnim hrvatskim desničarem Velimirom Bujancem, koji vodi kontroverznu emisiju “Bujica” i jednako kontroverznim bivšim ministrom Zlatkom Hasanbegovićem, te sliku s tog okupljanja objavili putem društvenih mreža, što je dodatno izazvalo mnoštvo negativnih reakcija u javnosti.

-Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. "Menart",  nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti-saopšteno je od strane ovog izdavača.

Novi album sastav je objavio nakon 22 godine i nakon povratničkih nastupa bio je prilično očekivan, osobito kod onog dijela  publike koja ih je u velikoj mjeri smatra bliskom idejama navijačkih skupina poput Bad Blue Boysa. Na meti su nacionalne manjine poput Srba  Roma, lijeve organizacije i mediji, gej populacija, žene i ostali koji u našem društvu predstavljaju manjine u svojoj kategoriji. Album “Jedan i Jedan", povlači se iz prodaje, a uskoro će biti skinut sa striming servisa zbog govora mržnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana