За мале виртуозе: Mozzart поклонио виолине Музичкој школи у Бијељини

ПР
Компанија Mozzart је подржала виолинисте из Музичке школе Стеван Стојановић Мокрањац у Бијељини
Foto: ГС | Компанија Mozzart је подржала виолинисте из Музичке школе Стеван Стојановић Мокрањац у Бијељини

Компанија Mozzart има "апсолутни слух" за таленте, а овога пута подржала је виолинисте из Музичке школе Стеван Стојановић Мокрањац у Бијељини.

Ови млади музичари већ освајају награде широм свијета, а од сада ће своје умијеће моћи да покажу и на новим виолинама које им је поклонио Mozzart. Наиме, у школској години на измаку млади музичари ове школе оборили су свој досадашњи рекорд. 

Освојили су чак 70 награда на локалним и међународним такмичењима чиме су се доказали као прави амбасадори културе и умјетности наше земље.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Не дешава се често да нам неко донира инструменте, виолине су нам заиста биле потребне. Већина музичких школа није у могућности често за овакве набавке, тако да нам је ово заиста добро дошло. Још једном - огромна захвалност компанији Mozzart – каже Младен Јефимић, директор Музичке школе Стеван Стојановић Мокрањац, Бијељина.

https://vimeo.com/560359571

Он додаје да ова школа веома цијени чињеницу да је Mozzart друштвено-одговорна компанија која има слуха за потребе културе и умјетности. Доказ за то је, каже, управо ова донација вриједних виолина које су дуго прижељкивали. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тренутно основну и средњу Музичку школу Стеван Стојановић Мокрањац похађа око 350 ђака који се школују за општи смјер, те клавир, хармонику, виолину, гитару, флауту и соло пјевање. Интерес младих и талентованих музичара из године у годину не јењава, па им је донација нових инструмената стигла у прави час. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- У свом друштвено-одговорном раду посебан акценат стављамо на подршку образовању, култури и умјетности. Због тога смо, са задовољством, подржали младе таленте ове Музичке школе како би у наредном периоду наставили да ређају успјехе и представљају нашу земљу у лијепом свјетлу широм свијета- каже Селма Сарај, руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzart-a. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана