Za male virtuoze: Mozzart poklonio violine Muzičkoj školi u Bijeljini

PR
Kompanija Mozzart je podržala violiniste iz Muzičke škole Stevan Stojanović Mokranjac u Bijeljini
Foto: GS | Kompanija Mozzart je podržala violiniste iz Muzičke škole Stevan Stojanović Mokranjac u Bijeljini

Kompanija Mozzart ima "apsolutni sluh" za talente, a ovoga puta podržala je violiniste iz Muzičke škole Stevan Stojanović Mokranjac u Bijeljini.

Ovi mladi muzičari već osvajaju nagrade širom svijeta, a od sada će svoje umijeće moći da pokažu i na novim violinama koje im je poklonio Mozzart. Naime, u školskoj godini na izmaku mladi muzičari ove škole oborili su svoj dosadašnji rekord. 

Osvojili su čak 70 nagrada na lokalnim i međunarodnim takmičenjima čime su se dokazali kao pravi ambasadori kulture i umjetnosti naše zemlje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Ne dešava se često da nam neko donira instrumente, violine su nam zaista bile potrebne. Većina muzičkih škola nije u mogućnosti često za ovakve nabavke, tako da nam je ovo zaista dobro došlo. Još jednom - ogromna zahvalnost kompaniji Mozzart – kaže Mladen Jefimić, direktor Muzičke škole Stevan Stojanović Mokranjac, Bijeljina.

https://vimeo.com/560359571

On dodaje da ova škola veoma cijeni činjenicu da je Mozzart društveno-odgovorna kompanija koja ima sluha za potrebe kulture i umjetnosti. Dokaz za to je, kaže, upravo ova donacija vrijednih violina koje su dugo priželjkivali. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trenutno osnovnu i srednju Muzičku školu Stevan Stojanović Mokranjac pohađa oko 350 đaka koji se školuju za opšti smjer, te klavir, harmoniku, violinu, gitaru, flautu i solo pjevanje. Interes mladih i talentovanih muzičara iz godine u godinu ne jenjava, pa im je donacija novih instrumenata stigla u pravi čas. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- U svom društveno-odgovornom radu poseban akcenat stavljamo na podršku obrazovanju, kulturi i umjetnosti. Zbog toga smo, sa zadovoljstvom, podržali mlade talente ove Muzičke škole kako bi u narednom periodu nastavili da ređaju uspjehe i predstavljaju našu zemlju u lijepom svjetlu širom svijeta- kaže Selma Saraj, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzart-a. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana