За десет дана почиње “Intime Jazz Fest” у Банском двору: Новембар обојен звуцима џеза

Миланка Митрић
За десет дана почиње “Intime Jazz Fest” у Банском двору: Новембар обојен звуцима џеза

БАЊАЛУКА - Након успјешно реализованог фестивала “Јесења соната”, који је обиљежио октобар у Банском двору, новембар ће, као у посљедњих неколико година, и ове године бити у знаку џез музике.

  Фестивал џез музике, четврти по реду “Intime Jazz Fest”, који ће бити одржан од 23. до 26. новембра у концертној дворани ове установе, и ове године окупиће позната џез имена, која ће, свако на свој начин, донијети јединствену концертну атмосферу у свако вече.

- Потпуно свјесни цјелокупне и веома сложене ситуације у вези са пандемијом вируса корона, Бански двор настоји да уз максимално поштовање свих прописаних мјера и препорука, одржи континуитет и истраје у својој мисији организовања квалитетних културних програма и у овим несвакидашњим околностима тзв. “нове нормалности”. У свему овоме што нас је снашло, чини нам се да нам је култура данас можда потребнија више него икада, а у прилог томе најбоље свједочи велико интересовање публике и изузетна посјећеност свих програма у организацији Банског двора - рекао је директор Банског двора Културног центра Младен Матовић.

Овогодишњи фестивал, као и раније, фокусира се на мање саставе и врхунске солисте овог жанра, с максималним формацијама до џез квартета. Фестивал ће отворити “Београдски џез квартет” који чине Иван Илић (клавир), Љубиша Паунић (саксофон), Давид Гегић (контрабас) и Миодраг Маљоковић (бубњеви), који ће наступити 23. новембра у 20 часова.

Други фестивалски дан резервисан је за концерт џез трија, који чине Пер Матисен, Адис Сирбубало (клавир), Амар Чешљар (бубњеви), а трећи за концерт “Брамакс квартета”. Овај састав чине Бранко Марковић (контрабас), Макс Кочетов (саксофон), Страхиња Бановић (труба), Андреја Христић (клавир) и Александар Цветковић (бубњеви).

Част да затвори фестивал припала је добро познатим џез умјетницима - Матији Дедићу и Василу Хаџиманову, који ће заједничким наступом ову смотру затворити 26. новембра.

 - Сви фестивалски програми ће бити одржани у концертној дворани Банског двора са почетком од 20 часова, а улазнице за концерте су у продаји од 12. новембра, по цијени од 10 КМ за свако фестивалско вече - навели су из Банског двора и додали да је улазнице могуће купити на билетарници ове установе сваким даном, осим недјељом од 12 до 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана