Za deset dana počinje “Intime Jazz Fest” u Banskom dvoru: Novembar obojen zvucima džeza

Milanka Mitrić
Za deset dana počinje “Intime Jazz Fest” u Banskom dvoru: Novembar obojen zvucima džeza

BANjALUKA - Nakon uspješno realizovanog festivala “Jesenja sonata”, koji je obilježio oktobar u Banskom dvoru, novembar će, kao u posljednjih nekoliko godina, i ove godine biti u znaku džez muzike.

  Festival džez muzike, četvrti po redu “Intime Jazz Fest”, koji će biti održan od 23. do 26. novembra u koncertnoj dvorani ove ustanove, i ove godine okupiće poznata džez imena, koja će, svako na svoj način, donijeti jedinstvenu koncertnu atmosferu u svako veče.

- Potpuno svjesni cjelokupne i veoma složene situacije u vezi sa pandemijom virusa korona, Banski dvor nastoji da uz maksimalno poštovanje svih propisanih mjera i preporuka, održi kontinuitet i istraje u svojoj misiji organizovanja kvalitetnih kulturnih programa i u ovim nesvakidašnjim okolnostima tzv. “nove normalnosti”. U svemu ovome što nas je snašlo, čini nam se da nam je kultura danas možda potrebnija više nego ikada, a u prilog tome najbolje svjedoči veliko interesovanje publike i izuzetna posjećenost svih programa u organizaciji Banskog dvora - rekao je direktor Banskog dvora Kulturnog centra Mladen Matović.

Ovogodišnji festival, kao i ranije, fokusira se na manje sastave i vrhunske soliste ovog žanra, s maksimalnim formacijama do džez kvarteta. Festival će otvoriti “Beogradski džez kvartet” koji čine Ivan Ilić (klavir), Ljubiša Paunić (saksofon), David Gegić (kontrabas) i Miodrag Maljoković (bubnjevi), koji će nastupiti 23. novembra u 20 časova.

Drugi festivalski dan rezervisan je za koncert džez trija, koji čine Per Matisen, Adis Sirbubalo (klavir), Amar Češljar (bubnjevi), a treći za koncert “Bramaks kvarteta”. Ovaj sastav čine Branko Marković (kontrabas), Maks Kočetov (saksofon), Strahinja Banović (truba), Andreja Hristić (klavir) i Aleksandar Cvetković (bubnjevi).

Čast da zatvori festival pripala je dobro poznatim džez umjetnicima - Matiji Dediću i Vasilu Hadžimanovu, koji će zajedničkim nastupom ovu smotru zatvoriti 26. novembra.

 - Svi festivalski programi će biti održani u koncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom od 20 časova, a ulaznice za koncerte su u prodaji od 12. novembra, po cijeni od 10 KM za svako festivalsko veče - naveli su iz Banskog dvora i dodali da je ulaznice moguće kupiti na biletarnici ove ustanove svakim danom, osim nedjeljom od 12 do 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana