Више хиљада посјетилаца на отварању "Дринске приче"

Срна
Foto: срна

ФОЧА - Више хиљада посјетилаца из Фоче и окружења уживало је у концерту пјевача Џенана Лончаревића, којим је почела дводневна манифестација "Дринска прича", коју је локална управа организовала у оквиру пројекта прекограничне сарадње са Плужинама у Црној Гори "Туризам, адреналин и рафтинг авантура - ТАРА".

Одавно један догађај у Фочи није привукао толико публике као концерт популарног пјевача из Пријепоља, који је одржан на платоу Аква парка "Ушће", а као предгрупа наступио је крагујевачки рок бенд "Веселе осамдесете".

Лончаревић, који је у Фочи наступио други пут, након концерта за Дан општине прије четири године, поручио је да се у граду на Дрини и Ћехотини осјећа као код своје куће.

"И први пут када смо овдје имали концерт било је дивно. Волим овај крај, доживљавам га као свој и често овдје застанем када путујем у Црну Гору", рекао је Лончаревић.

Он је додао да су се и музичари и публика ужељели концерата након ограничења због епидемије вируса корона.

"Издржали смо затварање и искрено се надам да смо свјесни да нам треба живота, музике, слободе. Будимо одговорни", рекао је Лончаревић.

Публику у којој су, осим Фочака, били и посјетиоци из Горажда, Вишеграда, Рудог, Чајнича и Источног Сарајева, као предгрупа загријао је крагујевачки бенд "Веселе осамдесете" хитовима југословенског рокенрола, које свира на свој посебан начин.

Пјевач Зоран Лазаревић рекао је да је њихова мисија да у времену поплаве неукуса на телевизији и музике која, како истиче, ни на шта не личи, буду музичка азбука, односно буквар новим генерацијама.

"Имали смо супер бендове жИдолеж, жДисциплину кичмеж, жЕлектрични оргазамж, па онда жЕКВж и жАзраж, као можда два највећа рокенрол бенда, уз раније снаге типа жРибља чорбаж, жПрљаво казалиштеж. Музика је била веома квалитетна, требало је мало размишљати, а не само на прву, није била као тоалет папир за једнократну употребу и свугдје на то подсјећамо. Дјецу треба стално на то подсјећати и треба да се појаве млади бендови да буду узори клинцима", поручио је Лазаревић.

Он је истакао да је срећан што су добили прилику да наступе у Фочи, граду побратиму са Крагујевцем.

"На то побратимство посебно смо поносни. Волимо овдје да долазимо, а били смо и на рафтингу", рекао је Лазаревић.

"Дринска прича" завршава се вечерас концертом "Освајача", а и њихова предгрупа биће "Веселе осамдесете".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана