Više hiljada posjetilaca na otvaranju "Drinske priče"

Srna
Foto: srna

FOČA - Više hiljada posjetilaca iz Foče i okruženja uživalo je u koncertu pjevača Dženana Lončarevića, kojim je počela dvodnevna manifestacija "Drinska priča", koju je lokalna uprava organizovala u okviru projekta prekogranične saradnje sa Plužinama u Crnoj Gori "Turizam, adrenalin i rafting avantura - TARA".

Odavno jedan događaj u Foči nije privukao toliko publike kao koncert popularnog pjevača iz Prijepolja, koji je održan na platou Akva parka "Ušće", a kao predgrupa nastupio je kragujevački rok bend "Vesele osamdesete".

Lončarević, koji je u Foči nastupio drugi put, nakon koncerta za Dan opštine prije četiri godine, poručio je da se u gradu na Drini i Ćehotini osjeća kao kod svoje kuće.

"I prvi put kada smo ovdje imali koncert bilo je divno. Volim ovaj kraj, doživljavam ga kao svoj i često ovdje zastanem kada putujem u Crnu Goru", rekao je Lončarević.

On je dodao da su se i muzičari i publika uželjeli koncerata nakon ograničenja zbog epidemije virusa korona.

"Izdržali smo zatvaranje i iskreno se nadam da smo svjesni da nam treba života, muzike, slobode. Budimo odgovorni", rekao je Lončarević.

Publiku u kojoj su, osim Fočaka, bili i posjetioci iz Goražda, Višegrada, Rudog, Čajniča i Istočnog Sarajeva, kao predgrupa zagrijao je kragujevački bend "Vesele osamdesete" hitovima jugoslovenskog rokenrola, koje svira na svoj poseban način.

Pjevač Zoran Lazarević rekao je da je njihova misija da u vremenu poplave neukusa na televiziji i muzike koja, kako ističe, ni na šta ne liči, budu muzička azbuka, odnosno bukvar novim generacijama.

"Imali smo super bendove žIdolež, žDisciplinu kičmež, žElektrični orgazamž, pa onda žEKVž i žAzraž, kao možda dva najveća rokenrol benda, uz ranije snage tipa žRiblja čorbaž, žPrljavo kazalištež. Muzika je bila veoma kvalitetna, trebalo je malo razmišljati, a ne samo na prvu, nije bila kao toalet papir za jednokratnu upotrebu i svugdje na to podsjećamo. Djecu treba stalno na to podsjećati i treba da se pojave mladi bendovi da budu uzori klincima", poručio je Lazarević.

On je istakao da je srećan što su dobili priliku da nastupe u Foči, gradu pobratimu sa Kragujevcem.

"Na to pobratimstvo posebno smo ponosni. Volimo ovdje da dolazimo, a bili smo i na raftingu", rekao je Lazarević.

"Drinska priča" završava se večeras koncertom "Osvajača", a i njihova predgrupa biće "Vesele osamdesete".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana