Ускоро излази специјална посвета лидеру “Моторхеда”: Књига по Лемију

Бранислав Предојевић
Ускоро излази специјална посвета лидеру “Моторхеда”: Књига по Лемију

ЛОНДОН - У издању “Зи2 комикса” овог љета стиже књига “Без кајања: Илустроване истините приче о Лемију Килмистеру и “Моторхеду”, која доноси истините приче пријатеља и сарадника из свијета музике и поп културе.

Графичка новела од 176 страница садржи анегдоте и сјећања укупно 25 Лемијевих познатих пријатеља, сарадника и колега из бенда уз врхунске илустрација на тему живота и дјела чувеног музичара.

Дејв Грол из “Нирване” и “Фу фајтерса” ће написати предговор, док ће поговор доћи љубазношћу пјевача састава “Блек сабат”, једнако легендарног фронтмена Озија Озборна. Остале приче ће испричати Ларс Улрих из “Металике”, гитаристи Слеш и Дејв Наваро, Ди Снајдер из бенда “Твистед систер”, славни писац фантазије Нил Гејмен, Лита Форд, двојица бивших колега из групе Мики Ди и Фил Кембел, Слим Џим Фантом који је наступао са Лемијем у супергрупи “Хед кет” и режисерка Пенелопе Сфрис.

Приче ће илустровати познати стрип-умјетници, укључујући Дејва Чизхолма, Боба Фингермена, Џеј Џеј Џексона, Џима Мафуда и Еда Репка, познате по сликању класичних омота албума за бенд “Мегадет”.

Предсједник компаније “Зи2” и један од уредника књиге Џош Бернстејн каже да је свако сјећање на Лемија драгоцјеност по себи.

- Свако ко се икада укрстио са Лемијевим путем стекао је јединствено искуство и приче које ће дијелити цијели живот. Сакупљање тих прича од његових пријатеља и породице, упарено са радовима неких од највећих илустратора данашњице, права је драгоцјеност - рекао је Бернстејн.

Дејв Грол каже да није размишљао када је добио позив за учешће, јер је Леми за њега био истински рокенрол од дана када га је упознао лично.

- До познанства са Лемијем нисам срео никог кога бих назвао правим рокенрол херојем. Пустите Елвиса. Леми је био краљ рокенрола. Живио је, пио, шмркао и свирао до самог краја - рекао је Грол.

Бројна специјална издања књиге биће доступна по објављивању, укључујући и једно које долази у пакету са двоструком ЛП верзијом компилацијског албума из 1984 “No Remorse ”, који стиже у јулу.

Бенд

Басиста и пјевач Леми Килмистер је основао “Моторхед” 1975. године, након што је отпуштен из састава “Хоквинд”.

Био је једини стални члан бенда у њиховој четрдесетогодишњој историји и са њима је снимио 22 студијска албума. Легендарни музичар је преминуо у 70. години 28. децембра 2015. године, два дана након што му је дијагностикован рак гуштераче, а преостали чланови Мики Ди и Фил Кембел брзо су распустили бенд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана