Uskoro izlazi specijalna posveta lideru “Motorheda”: Knjiga po Lemiju

Branislav Predojević
Uskoro izlazi specijalna posveta lideru “Motorheda”: Knjiga po Lemiju

LONDON - U izdanju “Zi2 komiksa” ovog ljeta stiže knjiga “Bez kajanja: Ilustrovane istinite priče o Lemiju Kilmisteru i “Motorhedu”, koja donosi istinite priče prijatelja i saradnika iz svijeta muzike i pop kulture.

Grafička novela od 176 stranica sadrži anegdote i sjećanja ukupno 25 Lemijevih poznatih prijatelja, saradnika i kolega iz benda uz vrhunske ilustracija na temu života i djela čuvenog muzičara.

Dejv Grol iz “Nirvane” i “Fu fajtersa” će napisati predgovor, dok će pogovor doći ljubaznošću pjevača sastava “Blek sabat”, jednako legendarnog frontmena Ozija Ozborna. Ostale priče će ispričati Lars Ulrih iz “Metalike”, gitaristi Sleš i Dejv Navaro, Di Snajder iz benda “Tvisted sister”, slavni pisac fantazije Nil Gejmen, Lita Ford, dvojica bivših kolega iz grupe Miki Di i Fil Kembel, Slim Džim Fantom koji je nastupao sa Lemijem u supergrupi “Hed ket” i režiserka Penelope Sfris.

Priče će ilustrovati poznati strip-umjetnici, uključujući Dejva Čizholma, Boba Fingermena, Džej Džej Džeksona, Džima Mafuda i Eda Repka, poznate po slikanju klasičnih omota albuma za bend “Megadet”.

Predsjednik kompanije “Zi2” i jedan od urednika knjige Džoš Bernstejn kaže da je svako sjećanje na Lemija dragocjenost po sebi.

- Svako ko se ikada ukrstio sa Lemijevim putem stekao je jedinstveno iskustvo i priče koje će dijeliti cijeli život. Sakupljanje tih priča od njegovih prijatelja i porodice, upareno sa radovima nekih od najvećih ilustratora današnjice, prava je dragocjenost - rekao je Bernstejn.

Dejv Grol kaže da nije razmišljao kada je dobio poziv za učešće, jer je Lemi za njega bio istinski rokenrol od dana kada ga je upoznao lično.

- Do poznanstva sa Lemijem nisam sreo nikog koga bih nazvao pravim rokenrol herojem. Pustite Elvisa. Lemi je bio kralj rokenrola. Živio je, pio, šmrkao i svirao do samog kraja - rekao je Grol.

Brojna specijalna izdanja knjige biće dostupna po objavljivanju, uključujući i jedno koje dolazi u paketu sa dvostrukom LP verzijom kompilacijskog albuma iz 1984 “No Remorse ”, koji stiže u julu.

Bend

Basista i pjevač Lemi Kilmister je osnovao “Motorhed” 1975. godine, nakon što je otpušten iz sastava “Hokvind”.

Bio je jedini stalni član benda u njihovoj četrdesetogodišnjoj istoriji i sa njima je snimio 22 studijska albuma. Legendarni muzičar je preminuo u 70. godini 28. decembra 2015. godine, dva dana nakon što mu je dijagnostikovan rak gušterače, a preostali članovi Miki Di i Fil Kembel brzo su raspustili bend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana